Een ogenblik geduld a.u.b.

Ben jij een boer of tuinder? Doe dan mee met het vragenlijstonderzoek Boeren in Beeld

door Karla Kuiperij
Met het project Boeren in Beeld wil GGD IJsselland samen met boeren en tuinders een bijdrage leveren aan het versterken van de mentale gezondheid van agrariërs. Het project bestaat uit twee onderdelen: het doen van onderzoek en het ontwikkelen van activiteiten. Eén van de onderzoeken van Boeren in Beeld is een vragenlijstonderzoek. Ben jij boer? Doe dan mee met ons onderzoek!

Korte vragenlijst voor boeren

Ben jij een boer of tuinder? Dan zijn we benieuwd naar jouw mening over mentale gezondheid en het welzijn van boeren en tuinders. Hoe kijk jij als boer(in) hier tegenaan en wat kan jou en andere boeren en tuinders helpen? De vragen en stellingen in de vragenlijst, zijn opgesteld samen met boeren en tuinders. 

 

Doe mee! 

Doe jij mee? Meedoen is anoniem, het duurt ongeveer vijf minuten en kan tot uiterlijk 11 juli. Je vindt de vragenlijst op www.ggdijsselland.nl/boereninbeeld

 

Over Boeren in Beeld

In het project Boeren in Beeld zoekt GGD IJsselland naar inzichten om de kloof tussen de agrarische sector en de psychosociale hulpverlening te verkleinen en de mentale gezondheid te versterken. Dit doen we met behulp van zogenaamd participatief actieonderzoek. Participatief actieonderzoek is kwalitatief onderzoek, waarmee informatie en inzichten worden verzameld die tegelijkertijd aanzetten tot actie. We doen het project samen met agrariërs en zorgprofessionals. 

 

Zit je zelf op dit moment niet lekker in je vel en heb je behoefte aan hulp? TABOER biedt als onafhankelijk loket een luisterend oor en helpt (anoniem) bij het vinden van passende hulp. Je staat er niet alleen voor. Contact met TABOER: 088-8886608 / info@taboer.nl

 
Foto: Ida Besten, boerin, vertrouwenspersoon en betrokken bij het project Boeren in Beeld.