Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

 • Brede steun voor Duurzaam Informatiestelsel Geboortezorg

  / Renate Janssen

  Op 5 juni hebben elf organisaties een overeenkomst getekend voor langdurige samenwerking rondom duurzame digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg. Dit is een grote stap voor de geboortezorg. Nog niet eerder was er zoveel steun voor een gezamenlijke aanpak op dit gebied. De ondertekenaars vertegenwoordigen alle betrokkenen in de geboortezorg; dit zijn de regionale partnerschappen en landelijke (geboortezorg)partijen die momenteel digitale gegevensuitwisseling invoeren voor de geboortezorg in heel Nederland. Als penvoerder van het partnerschap Babyconnect Midden- en Oost Nederland heeft Proscoop deze overeenkomst ook ondertekend.

 • Tweede webinar Datawerkplaats Mentale Gezondheid

  / Renate Janssen

  Op maandag 3 juli 2023, van 16.00 – 17.00 uur, organiseren we een online tweede webinar over de Datawerkplaats Mentale Gezondheid. We tonen de eerste versie van het dashboard en zoomen verder in op de ontwikkeling, invulling en toepassingsmogelijkheden. Sprekers zijn o.a. Bort Hartog (regiodirecteur Accare) en Frederike Jörg (programmaleider Rob Giel Onderzoekscentrum)

 • Terugblik 4 jaar IJssellandScan

  / Karla Kuiperij
  De IJssellandScan bestaat nu ruim vier jaar. In een interactieve infographic delen GGD IJsselland en Proscoop verschillende activiteiten en weetjes van de afgelopen vier jaar. Hiermee zijn de ontwikkelingen en toevoegingen in deze periode visueel gemaakt. Ook lieten we verschillende gebruikers van de IJssellandScan aan het woord en zetten we de top 10 meest bezochte pagina’s op een rij. Aan het eind nog een korte blik op de toekomst en het belang van de IJssellandScan.