In één oogopslag in beeldwat er speelt in uw gemeente.
Resultaten van de Gezondheidsmontior Volwassenen en Ouderen 2024
Hoe werk je samen met inwoners aan een gezonde leefomgeving? In het project Samen Werken aan Sterke Wijken onderzochten we dit in drie Overijsselse wijken, waaronder de Kamperpoort in Zwolle. We ontdekten welke factoren samenwerking bevorderen of juist belemmeren, en hoe vertrouwen, controle en zichtbare resultaten hierin een sleutelrol spelen.
Steeds meer volwassenen in de regio IJsselland gaan verantwoord om met alcohol. Vergeleken met 2 jaar geleden houden meer mensen zich aan het advies van de Gezondheidsraad. Dit advies zegt: drink niet of drink maximaal één glas alcohol per dag. Dit blijkt uit de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2024, een groot vragenlijstonderzoek uitgevoerd in het najaar van 2024 onder inwoners van 18 jaar en ouder. Het onderzoek is uitgevoerd door de GGD’en, het RIVM en het CBS.
In de Hasselt corona impactstudie onderzochten we vermijding van zorg tijdens de eerste COVID-19-golf met hoge infectiepercentages.
Gegevens over inwonersaantallen, etniciteit, SES en huishoudenssamenstelling.
Gegevens over voeding, gewicht, bewegen en middelengebruik.
Gegevens over ervaren gezondheid, chronische aandoeningen, psychische gezondheid, positieve gezondheid en kwetsbaarheid.
Gegevens over contacten in de buurt, sociale uitsluiting, discriminatie en eenzaamheid.
Gegevens over arbeidsparticipatie, lidmaatschap, zelfredzaamheid en vrijwilligerswerk.
Gegevens over hulpmiddelen, groen in de woonomgeving en overlast.
Gegevens over vaccinaties, opvoedondersteuning, mantelzorg en huisartsenzorg.
Gegevens over voeding, gewicht, bewegen, middelengebruik, vrije tijd en psychische gezondheid.