Een ogenblik geduld a.u.b.

Cijfermatige terugblik 2020: GGD IJsselland in coronatijd

door Karla Kuiperij
2020 is voor iedereen een jaar dat we niet snel zullen vergeten. De hele wereld is in de ban van een pandemie. Als GGD oefenen we regelmatig zodat we voorbereid zijn op een crisissituatie. Maar de corona-crisis is er één van ongekende omvang. De 25 GGD’en in Nederland hebben vanuit hun wettelijke taak op het gebied van infectieziektebestrijding een belangrijke rol in de bestrijding van corona. 

We hebben in een factsheet, uitgezet in de tijd en met name cijfermatig, uiteen gezet wat corona heeft betekend voor en heeft gevraagd van GGD IJsselland in 2020. De factsheet is echt een cijfermatige terugblik. Op dit moment zijn we weer volop bezig met het jaarlijkse publieksjaarverslag, hierin komt een terugblik meer in woord en beeld.

 

In de factsheet staat de tijdlijn van 2020 centraal. Het geeft een overzicht van het aantal coronabesmettingen, het aantal afgenomen testen en het aantal telefoontjes per week. Maar het geeft ook een overzicht van opschaling qua personeel, kantoorlocaties en testlocaties. En het geeft een kort overzicht van belangrijke samenwerkingspartners en overleggen, informatie vanuit de GGD en onderzoek door de GGD. 

 

Bekijk de factsheet: Facts & Figures - GGD IJsselland in coronatijd - Cijfermatige terugblik 2020