Een ogenblik geduld a.u.b.

Cijfermatige terugblik 2021: GGD IJsselland in coronatijd

door Karla Kuiperij
2021: nog een jaar in de ban van corona. De 25 GGD’en in Nederland hebben vanuit hun wettelijke taak op het gebied van infectieziektebestrijding een belangrijke rol in de bestrijding van corona. Waar 2020 voor de GGD in het teken van testen en bron- en contactonderzoek stond, kwam daar in 2021 een belangrijke taak bij: vaccineren.

We hebben in een factsheet, uitgezet in de tijd en met name cijfermatig, uiteen gezet wat corona heeft betekend voor en heeft gevraagd van GGD IJsselland in 2021. De factsheet is echt een cijfermatige terugblik. Op dit moment zijn we weer volop bezig met het jaarlijkse publieksjaarverslag, hierin komt een terugblik meer in woord en beeld. 

 

In de factsheet staat de tijdlijn van 2021 centraal. Het geeft een overzicht van het aantal coronabesmettingen, het aantal afgenomen testen, het aantal gezette vaccinaties en het aantal telefoontjes per week. Maar het geeft ook een overzicht van opschaling qua personeel en locaties. En het geeft een kort overzicht van belangrijke samenwerkingspartners en overleggen, informatie vanuit de GGD en onderzoek door de GGD. 

 

Bekijk de factsheet: Facts & Figures - GGD IJsselland in coronatijd - Cijfermatige terugblik 2021

 

(NB: Over 2020 is vorig jaar ook een factsheet gemaakt: Cijfermatige terugblik 2020)