Een ogenblik geduld a.u.b.

Cijfers over corona in de regio IJsselland

door Karla Kuiperij
Het RIVM publiceert dagelijks informatie en cijfers over corona in Nederland. Dit doet het RIVM onder andere op basis van de input van GGD’en. Als GGD willen we ook graag zelf de trend volgen van COVID-19 in de regio. Daarom is op de IJssellandScan een pagina ingericht hiervoor.

Over de pagina met cijfers over corona

GGD IJsselland monitort de trend van het aantal op corona positief geteste personen, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overleden personen. De pagina toont onder ander het aantal positief geteste personen per gemeente en het aantal positief geteste personen per dag in de regio. De pagina op deze IJssellandScan wordt twee keer per week geactualiseerd (update: vanaf 14 mei nog één keer per week).
 

Bekijk de pagina met cijfers over corona in de regio IJsselland.
 

De gerapporteerde aantallen zijn lager dan werkelijke aantallen

GGD IJsselland volgt het landelijke testbeleid van het RIVM. Dit testbeleid is sinds medio april vooral gericht op het testen van kwetsbare mensen en van zorgmedewerkers die buiten het ziekenhuis werken in voor de continuïteit van de zorg cruciale zorgfuncties. Let op: het aantal positief geteste personen is lager dan het werkelijke aantal COVID-19 patiënten. 
 

Meer informatie