Een ogenblik geduld a.u.b.

Dashboard Vitaal Vechtdal geüpdatet

door Maaike Rijpma

Hierbij een update van het dashboard Vitaal Vechtdal met daarin de nieuwste resultaten van de twee projecten: Stoppen met Roken en Vitaal Vechtdal Challenge.

Het Vitaal Vechtdal werkt samen in projecten en programma’s voor een langer vitaal en gezond leven van inwoners in het gebied Vechtdal. Er zijn verschillende doelen gesteld op het gebied van gezondheid voor de inwoners, zoals: het percentage rokers van 19 jaar en ouder is minimaal 5% lager dan het landelijk gemiddelde en het percentage inwoners met overgewicht (19 +) is 40% of lager. Om deze doelstellingen te behalen zijn er verschillende initiatieven die werken aan gezondheid in het Vechtdal. Stoppen met Roken en de Vitaal Vechtdal Challenge zijn twee van deze initiatieven.

Stoppen met Roken

Drie keer per jaar organiseert Vitaal Vechtdal de gratis stoppen met roken training voor inwoners in het Vechtdal. Dit is een eendaagse cursus. In oktober 2023 staat de volgende cursusdag gepland. Benieuwd hoeveel mensen er na de vorige cursussen zijn gestopt? De resultaten kun je hier vinden.

Vitaal Vechtdal Challenge

In het voorjaar van 2023 is de 5e editie van de Vitaal Vechtdal Challenge gestart. De Vitaal Vechtdal Challenge is een gratis wandelevenement speciaal voor mensen met een chronische aandoening. Gedurende twintig weken wordt er onder begeleiding gewandeld met een wandelcoach en zorg-of welzijnsprofessional. Hierbij wordt het wandeltempo en de afstand steeds verder opgebouwd, met als doel zelfstandig een afstand van 3,5 of 10 kilometer te kunnen wandelen. Benieuwd waarom de deelnemers dit jaar mee doen en hoeveel kilometer ze bij de start van de challenge kunnen wandelen? Of wil je weten wat de resultaten zijn die de deelnemers afgelopen jaren gehaald hebben? Kijk dan op het dashboard van Vitaal Vechtdal bij Gewicht en bewegen.