Een ogenblik geduld a.u.b.

GGD IJsselland onderzoekt impact coronacrisis op samenleving

door Karla Kuiperij
GGD IJsselland voert dit jaar een serie onderzoeken uit om in beeld te brengen welke impact de coronacrisis heeft op de samenleving in deze regio. Het eerste onderzoek loopt al en gaat over de gevolgen van de crisis voor jongeren. Hoe heeft hun sociale leven zich tijdens de coronacrisis zich tot nu toe ontwikkeld? Jongeren uit de regio IJsselland kunnen zich nog aanmelden om mee te doen.

Eén van de taken van de GGD is om de gevolgen van rampen te onderzoeken. Daarom onderzoekt GGD IJsselland welke impact de coronacrisis heeft op verschillende groepen in de samenleving.

 

De onderzoeken

Er zijn verschillende onderzoeken die lopen of gepland zijn:

  • Naar de gevolgen van de coronacrisis voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar.
  • Naar de gevolgen voor gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar.
  • Naar zelfisolatie. Hierbij gaat het om ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid, die uit angst voor het coronavirus niet of nauwelijks meer de deur uitgaan.
  • Naar mensen die economisch getroffen zijn door de coronacrisis.

 

Eerder onderzocht GGD IJsselland al de impact van corona op de medewerkers in de regio die werken in verpleging, verzorging, thuiszorg of revalidatie. Daaruit bleek dat de coronacrisis een grote impact heeft op deze groep.

 

Samenwerken

GGD IJsselland werkt bij de onderzoeken zo veel mogelijk samen met andere partijen, zoals gemeenten en welzijnsorganisaties. Per onderzoek wordt bepaald wat de beste vorm is. Soms zijn interviews nodig, een andere keer volstaat een vragenlijst. De onderzoeksagenda is niet in beton gegoten, maar beweegt mee met nieuwe ontwikkelingen of vragen die leven bij de opdrachtgevende gemeenten.

 

Meedoen?

Interesse om mee te doen aan een van de onderzoeken? Jongeren uit regio IJsselland kunnen zich voor het onderzoek aanmelden. Wie meer informatie wil over de onderzoeken kan mailen naar onderzoek@ggdijsselland.nl.