Een ogenblik geduld a.u.b.

Gebruiker aan het woord: Esther du Pon, onderzoeker bij GGD IJsselland

door Karla Kuiperij

Esther is onderzoeker publieke gezondheid bij GGD IJsselland. We vroegen haar naar haar ervaring met de IJssellandScan.

Wat vind je van de IJssellandScan? 

"Ik vind de IJssellandScan een duidelijke en overzichtelijke website met actuele gezondheidsinformatie. Je kunt in één oogopslag zien wat er speelt in de regio."

 

Waarvoor heb jij de IJssellandScan gebruikt?

"Onlangs heb ik de IJssellandScan gebruikt voor een opdracht vanuit de provincie Overijssel over milieuverkenning. Ik had de voor de rapportage benodigde data snel gevonden. Wat mij opvalt, is dat de belangrijkste data erg toegankelijk is weergegeven en dat ook de achtergrondinformatie in rapporten en tabellenboeken gemakkelijk te vinden en te raadplegen is. Verder is er uiteraard een plek voor verdiepende onderzoeken."

 

Heb je tips voor andere organisaties over wat handig is in de IJssellandScan?

"Omdat ik merk dat nog niet iedereen de IJssellandScan weet te vinden, pleit ik voor nóg meer publiciteit bij samenwerkingspartners."

 

We willen de IJssellandScan blijven doorontwikkelen. Heb jij wensen als gebruiker?

"Mijn wens is dat de gezondheidsdata overzichtelijk en toegankelijk blijft voor publiek. En dat er voldoende ruimte blijft bestaan om naast alle cijfermatige gegevens ook de verdiepende onderzoeken, waar ik in mijn dagelijks werk bij GGD IJsselland mee bezig ben, een goed vindbare plek te geven. Dit geeft meer achtergronden en duiding aan de cijfers."