Een ogenblik geduld a.u.b.

Gebruiker aan het woord: Hans Hokke van WGV Zorg en Welzijn

door Miron Vierhout

Hans Hokke is strategisch relatiemanager bij WGV Zorg en Welzijn. We gingen met hem in gesprek en vroegen hem naar zijn ervaringen met de IJssellandscan. 

 • Wat vind je van de IJssellandScan?
  Met de IJssellandscan beschik je als beleidsmedewerker vanuit een gemeente of vanuit het perspectief van een werkgever over een helder overzicht van gezondheid  en zorg in jou buurt. De scan biedt de mogelijkheid om gemeenten te vergelijken op voorzieningenniveau en intensiteit van aandoeningen.
   
 • Waarvoor heb jij de IJssellandScan gebruikt?
  De scan gebruik ik om kaders te kunnen schetsen. Het geeft input voor verdiepingsvragen die gesteld kunnen worden na het bekijken van de informatie waardoor meer eenduidig beleid kan worden geformuleerd wanneer iedereen dezelfde  basis (zou) hanteert.
   
 • Heb je tips voor andere organisaties over wat handig is in de IJssellandScan?
  De IJssellandscan biedt een kader voor verdieping. Het kan laten zien waar mogelijke problemen zijn of misschien kunnen ontstaan en is daarmee input voor beleid.
   
 • We willen de IJssellandScan blijven doorontwikkelen. Heb jij wensen als gebruiker?
  Afhankelijk voor wie de site is bedoeld kan ik me voorstellen dat zelfs de tabellen die vrij duidelijk zijn worden geduid met mogelijke oplossingsrichtingen voor beleid.