Een ogenblik geduld a.u.b.

Gebruiker aan het woord: Maaike Rijpma, adviseur bij Proscoop

door Miron Vierhout

Maaike Rijpma is adviseur bij Proscoop. We gingen met haar in gesprek en vroegen haar naar haar ervaringen met de IJssellandscan.

 

Wat vind je van de IJssellandScan?
De IJssellandScan is sinds 2018 een mooi en overzichtelijk platform met data en informatie over projecten uit de regio. Het is actueel en up to date, aan de vele nieuwsberichten kan je zien dat er structureel actief aan gewerkt wordt. De wisselende actuele thema’s geven je informatie over wat er speelt in de regio. Het is erg gebruiksvriendelijk en daarom voor iedereen makkelijk te gebruiken, vooral wanneer je met samenwerkingspartners data wil gebruiken om het gesprek over diverse inhoudelijke onderwerpen aan te gaan.

 

 

 

 


Waarvoor heb jij de IJssellandScan gebruikt?
Ik gebruik de informatie van de IJssellandScan in diverse projecten om te laten zien wat er goed gaat in een gemeente en wat er beter kan. Op de IJssellandscan kan je overzichtelijk vergelijkingen maken tussen gemeentes onderling of juist vergelijken met de hele regio.

 

 

 

 

Voor het maken van een gebiedsanalyse gebruik ik de databank waarin je zelf je onderwerp en regio kan kiezen en ook meerdere regio’s naast elkaar op een rijtje kan zetten.

 


Heb je tips voor andere organisaties over wat handig is in de IJssellandScan?
De tegels geven je op een mooie en overzichtelijke manier inzicht in data en informatie over hele diverse onderwerpen. Maar mocht je ergens verder in willen duiken neem dan ook eens een kijkje in de databank, voor sommige data is hier zelfs op postcodeniveau data te vinden.
Daarnaast is het kopje rapporten ook interessant. Hier worden vaak nieuwe interessante rapporten, factsheets en brochures uit de regio toegevoegd.

 

 


We willen de IJssellandScan blijven doorontwikkelen. Heb jij wensen als gebruiker?
Er gebeurt heel erg veel in de regio, het zou mooi zijn als er nog meer gemonitord wordt op projecten en dat deze data ook inzichtelijk gemaakt wordt via de IJssellandscan.