Een ogenblik geduld a.u.b.

Gebruiker aan het woord: Sjaak van den Brand, Eenheidsmanager Sociaal Domein bij gemeente Zwartewaterland

door Karla Kuiperij

Sjaak is Eenheidsmanager Sociaal Domein bij gemeente Zwarte Waterland. We vroegen hem naar zijn ervaring met de IJssellandscan.

Wat vind je van de IJssellandscan?

De IJsssellandscan geeft een mooi beeld van waar je als gemeente in je regio staat. Op verschillende thema’s wordt data ontsloten op een begrijpelijke en toegankelijke manier. Het is daardoor bruikbaar voor professionals en voor inwoners om te zien hoe het met de gezondheid en leefbaarheid in hun omgeving gesteld is. Daarnaast kan je verschillende onderzoeken vinden die in de regio door de GGD zijn uitgevoerd. Mogelijk kan in de toekomst de data nog worden aangevuld uit andere bronnen en onderzoeken.

 

Waarvoor heb jij de IJssellandscan gebruikt?

De informatie van de IJssellandscan kan worden gebruikt bij beleidsvorming en ontwikkeling. Ook kan de informatie makkelijk worden gedeeld met geïnteresseerden of worden gebruikt bij informatiesessies. Dit is vooral interessant omdat de gegevens op de IJssellandscan makkelijk kunnen worden vergeleken met andere gemeenten of de regio en de informatie op een toegankelijke wijze worden gepresenteerd.

 

Heb je tips voor andere organisaties over wat handig is in de IJssellandscan?

Ik vind vooral de onderzoeken die vaak zeer toegankelijk in de vorm van een factsheet worden gepresenteerd erg nuttig. Ze geven op een zeer prettige wijze snel informatie over een onderwerp. De databank is vooral interessant voor beleidsmakers om aan achtergrondinformatie te komen.

 

Wij willen IJssellandscan blijven door ontwikkelen. Heb je wensen als gebruiker.

Volgens mij zou het interessant zijn als er nog meer goede voorbeelden uit de regio met elkaar worden gedeeld, in de vorm van nieuwsitems. Er wordt al zo veel goeds georganiseerd en uitgevoerd, waar we allemaal weer van kunnen leren of door worden geïnspireerd.