Een ogenblik geduld a.u.b.

Hoe gezond zijn de ouderen van de regio IJsselland?

door Karla Kuiperij
In 2020 is de gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen weer uitgevoerd. Dit is een vierjaarlijks onderzoek onder volwassenen en ouderen in de regio. De regionale en gemeentelijke factsheets zijn al eerder gepubliceerd. Nu is ook een factsheet met cijfers van alleen ouderen gereed. 

In totaal deden 8.373 ouderen (65 jaar en ouder) in de regio IJsselland mee met het onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat 71% van de ouderen in de regio IJsselland hun gezondheid als goed of zeer goed ervaart. Dit is gestegen sinds 2016 (65%) en hoger dan het gemiddelde in Nederland (67%). Toch voelt 49% van de ouderen zich eenzaam, waarvan 9% (zeer) ernstig eenzaam. 

 

In de factsheet staan naast bovenstaande cijfers over ervaren gezondheid en eenzaamheid, ook cijfers over bijvoorbeeld digitale vaardigheden, alcoholgebruik, woonomgeving en de impact van corona. 

 

Bekijk de factsheet ‘Hoe gezond zijn de ouderen van de regio IJsselland’ en alle andere factsheets en tabellenboeken van het onderzoek ‘Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2020’ op de de pagina met rapporten op deze IJssellandScan.