Een ogenblik geduld a.u.b.

IJssellandScan feestelijk gelanceerd

door Karla Kuiperij

De IJssellandScan is dinsdagmiddag 4 december 2018 feestelijk gelanceerd in Stadkamer Zwolle door Rianne van den Berg, directeur Publieke Gezondheid van GGD IJsselland, en Arie Jongejan, directeur-bestuurder van ProScoop. De IJssellandScan is een digitale databank met gezondheidsinformatie van de regio IJsselland.

De databank bevat informatie over onder andere gezondheid, participatie, preventie en zorg van de regio IJsselland. De IJssellandScan werd gelanceerd door twee gekleurde linten aan elkaar te knopen. Dit symboliseert de samenwerking tussen beide organisaties en de verbinding van kennis en informatie.

 

Veel belangstelling

Ongeveer vijftig mensen waren aanwezig bij de lancering van de digitale databank, waaronder gemeentebestuurders, beleidsmedewerkers en onderzoekers uit de regio IJsselland. Ook vertegenwoordigers van andere zorgorganisaties waren erbij. 

Die belangstelling is er niet voor niets. De databank is een eerste grote stap om kennis en informatie over gemeenten en de regio IJsselland beschikbaar te maken voor professionals en inwoners van de regio IJsselland. Professionals kunnen deze informatie gebruiken om gericht beleid te ontwikkelen.

 

Samenwerking

De IJssellandScan is een samenwerking tussen GGD IJsselland en ProScoop. Beide organisaties hebben de krachten gebundeld, omdat ProScoop beschikt over gegevens over zorg en zorggebruik in de regio en GGD IJsselland over data over de gezondheid in de regio. Door deze informatie samen te brengen, wordt het makkelijker om van de gegevens gebruik te maken wat de samenwerking tussen eerstelijnszorg en het sociaal domein bevordert.

De komende tijd werken de organisaties samen om de site door te ontwikkelen en om de mogelijkheden voor het vinden en gebruiken van data uit te breiden.