Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuw: wijkcijfers op de IJssellandScan

door Karla Kuiperij
Sinds deze week staan de wijkcijfers van de Gezondheidsmonitor 2022 op de IJssellandScan. Ze zijn toegevoegd aan de databank van de IJssellandScan en je kunt deze wijkcijfers dus zelf in verschillende presentatievormen gebruiken. Bijvoorbeeld als tabel maar ook als een kaart of grafiek.

Modelberekeningen

De wijkcijfers zijn door middel van een modelberekening bepaald voor verschillende indicatoren. Deze modelberekeningen kunnen alleen worden gedaan op indicatoren die in heel Nederland tegelijkertijd zijn uitgevraagd in de Gezondheidsmonitor 2022. 

 

Indicatoren

In de databank staan wijkcijfers over gezondheid, leefstijl, participatie en leefomgeving. In totaal gaat het om 18 indicatoren. Onder gezondheid vind je bijvoorbeeld wijkcijfers over de indicatoren: ervaren gezondheid, psychische klachten en eenzaamheid. Onder leefstijl vind je wijkcijfers over gewicht, roken en alcoholgebruik. Onder leefomgeving over lopen en/of fietsen naar school of werk en onder participatie over het percentage mantelzorgers, moeite met rondkomen en vrijwilligerswerk. Deze indicatoren zijn waar mogelijk weergegeven voor inwoners van 18 jaar en ouder, 18 tot 65-jarigen en inwoners ouder dan 65 jaar.

 

Naar de wijkcijfers

De wijkcijfers zijn te vinden in de databank van de IJssellandScan. Op IJssellandScan.nl klik je bovenaan de pagina op de button 'Naar de databank'. Klik dan het menu open onder 'Inhoud'. Onder de onderwerpen leefstijl, gezondheid, leefomgeving en participatie vind je 'Wijkcijfers Volwassenen en Ouderen 2022'.