Een ogenblik geduld a.u.b.

Oproep aan ouders/verzorgers: doe mee met ons onderzoek ‘Kindermonitor 2021’

door Karla Kuiperij
In oktober hebben zo’n 40.000 ouders en verzorgers een mail van GGD IJsselland gekregen om mee te doen aan ons onderzoek ‘Kindermonitor 2021’. De vragenlijst is al door veel ouders ingevuld, maar we hopen op een nog hogere respons. Heb jij een mail van ons gehad? Doe dan mee en vul de online vragenlijst in. Je maakt kans op een leuke prijs. Meedoen met het onderzoek kan nog tot en met 14 november. 

Het onderzoek

 

De kindermonitor is een grootschalig onderzoek om te kijken hoe het met kinderen in de regio gaat.
We doen dit onderzoek in opdracht van de gemeenten in de regio. We onderzoeken hoe het met kinderen in de regio gaat: zitten ze goed in hun vel? Hebben ze vriendjes en vriendinnetjes? Wordt er gepest op school? Spelen ze buiten? Hoeveel tijd zitten ze achter een beeldscherm? Ook vragen we ouders/verzorgers hoe ze de opvoeding ervaren en wat de impact van corona is op hun kind.

 

Waarom meedoen?


In dit onderzoek willen we meer te weten komen over de gezondheid en het welzijn van kinderen tussen de 6 maanden en 12 jaar in de regio IJsselland. In 2017 en 2013 deden we hetzelfde onderzoek. We doen dit nu weer zodat we veranderingen in de gezondheid en het welzijn van de kinderen kunnen volgen. In deze coronaperiode is dit extra belangrijk. 

 

De resultaten van het onderzoek helpen ons bij het opstellen en uitvoeren van het jeugd- en gezondheidsbeleid. Uit het onderzoek kan bijvoorbeeld blijken dat er extra hulp nodig is voor bepaalde groepen kinderen of dat er in gemeenten extra hulp nodig is, bijvoorbeeld bij opvoeden, voorlichtingsactiviteiten of zorgen dat kinderen meer kunnen sporten. Om een goed beeld te krijgen hopen we dat zoveel mogelijk ouders meedoen aan het onderzoek!

 

Ouders/verzorgers die meedoen met het onderzoek maken kans op:

  • Een dagje met het hele gezin naar Dinoland (5x)
  • Boodschappenpakket van 50 euro van een supermarkt naar keuze (10x)

 

Meer informatie


Kijk voor meer informatie over de kindermonitor waaronder de vragenlijst, veelgestelde vragen en de privacyverklaring op de website van GGD IJsselland: www.ggdijsselland.nl/onderzoek