Een ogenblik geduld a.u.b.

Praat jij mee over de zorg in jouw regio?

door Renate Janssen

De zorg voor jong en oud in Nederland gaat veranderen. Ook in de regio rondom Zwolle worden daarvoor plannen gemaakt. Zorgorganisaties en overheden werken samen aan plannen om de zorg te verbeteren, te hervormen en betaalbaar te houden. Deze samenwerking heet in de regio Zwolle de Regionale Zorgalliantie Zwolle, afgekort de RZA. Dit gaat over het gebied van de gemeenten Zwolle, Kampen,  Ommen, Hardenberg, Dalfsen, Staphorst, Zwartewaterland en Steenwijkerland. Op de website www.zorgalliantiezwolle.nl is meer te lezen over wat de RZA is en doet.

Jouw ervaring is belangrijk
Die veranderingen in de zorg gaan iedereen aan en kunnen grote gevolgen hebben. Niet alleen voor hulpverleners in de zorg, maar vooral ook voor jou als huidige of toekomstige zorggebruiker. Jouw stem is belangrijk en moet gehoord worden! Daarom zoekt Zorgbelang Overijssel zo’n 20 mensen uit de regio – jong en oud – die in een groep mee willen praten over de veranderingen.

 

Doe jij mee?
Het gaat om mensen die de belangen van inwoners inbrengen, aangeven wat zij belangrijk vinden en vanuit die blik regioplannen beoordelen. Je kunt deelnemen aan het Inwonerberaad RZA wanneer je inwoner bent van deze regio en wanneer je weet wat er leeft aan behoeften en wensen bij huidige en toekomstige zorggebruikers en deze kunt verwoorden.

 

Uitgesloten van deelname zijn:

  • Professionals werkzaam in zorg en sociaal domein
  • Managers en beleidsmedewerkers instellingen in zorg en sociaal domein
  • Gemeentebestuurders

 

Aanmelden
Voel jij je aangesproken? Meld je dan aan

Zorgbelang Overijssel geeft een groepstraining en ondersteuning bij het formuleren van adviezen. Je krijgt een vergoeding voor het bijwonen van de training plus een reiskostenvergoeding. Ook is er voor online-vergaderen een vergoeding. Het eerste advies gepland in april.