Een ogenblik geduld a.u.b.

Proscoop en GGD IJsselland tekenen samenwerkingsovereenkomst

door Karla Kuiperij

Eind september tekenden Proscoop en GGD IJsselland een samenwerkingsovereenkomst voor de IJssellandScan. In deze digitale databank gaan beide organisaties een deel van hun informatie weergeven.

Waarom samenwerken?

GGD IJsselland beschikt over een uitgebreide hoeveelheid data over gezondheid in de regio IJsselland. Proscoop beschikt over gegevens over zorg en zorggebruik in de regio. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het hele terrein van gezondheid en zorg. Het ligt voor de hand om de gegevens van Proscoop en GGD IJsselland in één tool onder te brengen. Hierdoor wordt het voor beleidsmakers, gemeenten en andere gebruikers gemakkelijker om van de gegevens gebruik te maken. Bovendien bevordert het bundelen van de gegevens van Proscoop en GGD IJsselland de samenwerking van eerste lijn en sociaal domein.

 

Wat is de IJssellandScan?

De IJssellandScan wordt een gezamenlijke website van Proscoop en GGD IJsselland, waarin de data van beide organisaties op een toegankelijke, aantrekkelijke wijze worden weergegeven. Het project heeft als uitgangspunt dat gebruik gemaakt wordt van de al bestaande (online) gegevens van Proscoop en GGD IJsselland. Het idee is dat een gezamenlijk dashboard de informatie toegankelijker en completer maakt voor de gebruikers. Bij de ontwikkeling wordt rekening gehouden met landelijke ontwikkelingen op het gebied van het weergeven van data, met de bestaande onderliggende tools van Proscoop en GGD IJsselland en bij websites als www.waarstaatjegemeente.nl 

 

Planning

Eind 2018 wordt de IJssellandScan gelanceerd.