Een ogenblik geduld a.u.b.

Regionale cijfers over roken

door Karla Kuiperij
Op 1 oktober begint de actie Stoptober weer. Een landelijke campagne waarbij heel Nederland wordt opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Tienduizenden mensen doen mee aan dit Nationale Stopmoment. GGD IJsselland promoot deze landelijke campagne van harte.

Cijfers Stoptober

 

Stoptober is een initiatief van KWF, het Longfonds, de Hartstichting, Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en het Ministerie van VWS. In de afgelopen jaren is uit onderzoek gebleken dat deze gezamenlijke manier van stoppen werkt. Onderzoek van Amsterdam UMC heeft aangetoond dat 74% van de deelnemers Stoptober succesvol afrondt. 50% rookt na 3 maanden nog steeds niet en 25% is na een jaar nog rookvrij. Dat percentage is 5x hoger dan een stoppoging zonder hulp en steun. 

 

Regionale cijfers over roken

 

In het kader van Stoptober heeft GGD IJsselland de cijfers over roken uit verschillende onderzoeken op een rij gezet. Bekijk de cijfers op de speciale pagina op de IJssellandScan.

 

Stoptober

 

Op de website van GGD IJsselland kun je meer lezen over Stoptober. Wil je zelf stoppen met roken en meedoen met Stoptober? Inschijven voor Stoptober kan op stoptober.nl.