Een ogenblik geduld a.u.b.

Regionale cijfers over roken

door Karla Kuiperij
Op 1 oktober begint Stoptober weer. Een landelijke campagne waarbij in heel Nederland wordt opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Dit jaar is de 10e editie van Stoptober en dit jaar zal de 500.000ste stopper zich aanmelden voor Stoptober. Wil jij ook stoppen met roken? Doe dan mee met Stoptober!

Cijfers Stoptober

In de afgelopen jaren is uit onderzoek gebleken dat deze gezamenlijke manier van stoppen werkt. Onderzoek van het AMC in 2017 toont aan dat 70% van alle Stoptober-deelnemers het volhoudt om 28 dagen niet te roken. Bijna de helft van de deelnemers is drie maanden later nog steeds gestopt. Dat percentage is 5x hoger dan een stoppoging zonder hulp en steun. Van alle mensen die eerder meededen met Stoptober, geeft de overgrote meerderheid (92%) Stoptober een positieve beoordeling. 

 

Regionale cijfers over roken

In het kader van Stoptober heeft GGD IJsselland de regionale en gemeentelijke cijfers over roken uit verschillende onderzoeken op een rij gezet. Bekijk de cijfers op de speciale pagina op de IJssellandScan.

 

Stoptober

Op de website van GGD IJsselland kun je meer lezen over Stoptober. Wil je zelf stoppen met roken en meedoen met Stoptober? Meld je dan aan op stoptober.nl.