Een ogenblik geduld a.u.b.

Resultaat Vitaal Vechtdal Challenge

door Maaike Rijpma

In 2021 zijn 142 deelnemers uit het Vechtdal gestart met de Vitaal Vechtdal Challenge. De Vitaal Vechtdal Challenge is een gratis wandelevenement speciaal voor mensen met een chronische aandoening. Chronische aandoeningen zijn onder andere diabetes, longaandoeningen zoals COPD, hart- en vaatziekten en kanker. Het afgelopen jaar was er extra aandacht voor ex-coronapatiënten. De challenge is op 25 september met een gezamenlijke wandeling afgesloten. De deelnemers kijken met plezier terug, nu is het de uitdaging om te blijven wandelen.

Wat is de Vitaal Vechtdal Challenge?

De Vitaal Vechtdal Challenge is een wandelevenement dat 20 weken duurt. Onder begeleiding van een wandelcoach en zorgprofessional wordt er iedere week gezamenlijk in een groep gewandeld in de omgeving. Op vier locatiesin het Vechtdal hebben er wandelgroepen meegedaan: Ommen, Dalfsen, Avereest (Balkbrug en Dedemsvaart) en Hardenberg. Tijdens het wandelen is er naast bewegen ook aandacht voor andere leefstijlonderwerpen zoals het belang van gezonde voeding. Uiteraard werd er rekening gehouden met de coronamaatregelen indien dit van toepassing was.

Resultaten Vitaal Vechtdal Challenge

Van de 142 deelnemers die gestart zijn hebben 120 deelnemers de gehele challenge volbracht. Een aantal deelnemers moest vanwege blessure helaas stoppen met de challenge. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 62 jaar. De deelnemers gaven aan dat het gemiddelde aantal minuten wandelen per dag toegenomen is van 52 minuten naar 70 minuten. De deelnemers gaven aan zich na de challenge actiever en doelbewuster te voelen. Fitter worden en een betere conditie opbouwen zijn de vaakst genoemde doelen.

Vitaal Vechtdal Challenge 2022

In het voorjaar van 2022, start de 4e editie van de Vitaal Vechtdal Challenge. Kijk voor meer informatie over de Vitaal Vechtdal Challenge of het hele programma van het Vitaal Vechtdal op: https://www.vitaalvechtdal.nl/  

Heb je vragen of wil je meer informatie over de komende editie van de Vitaal Vechtdal Challenge? Stuur dan een mail naar info@vitaalvechtdal.nl

Kijk hier voor meer resultaten van de Vitaal Vechtdal Challenge en andere lokale informatie over gewicht en bewegen:

https://ijssellandscan.nl/dashboard/vitaal-vechtdal/gewicht-en-bewegen