Een ogenblik geduld a.u.b.

Tweede webinar Datawerkplaats Mentale Gezondheid

door Renate Janssen

Op maandag 3 juli 2023, van 16.00 – 17.00 uur, organiseren we een online tweede webinar over de Datawerkplaats Mentale Gezondheid. We tonen de eerste versie van het dashboard en zoomen verder in op de ontwikkeling, invulling en toepassingsmogelijkheden. Sprekers zijn o.a. Bort Hartog (regiodirecteur Accare) en Frederike Jörg (programmaleider Rob Giel Onderzoekscentrum)

Aanvullende informatie

De inschrijving sluit op:

 03 juli 2023

Kosten:

 Gratis

Inschrijven

 

Datawerkplaats Mentale Gezondheid is een nieuw initiatief.

Het doel: één data-omgeving waar je zelf aan de knoppen zit en domein-overstijgende data gebruikt om keten-breed op geprioriteerde thema’s te sturen . Daarbij richten we ons in eerste instantie op mentale gezondheid.

Om de transitie van zorg naar gezondheid te maken is een integraal populatie-inzicht nodig. Dit inzicht helpt bij het maken van de juiste keuzes. We werken samen met verschillende partijen om dit integrale beeld van mentale gezondheid te realiseren.

Binnen de Datawerkplaats richten we hiervoor een domein-overstijgend, interactief dashboard in met gezondheidsinformatie. Inmiddels is er een eerste versie van het dashboard beschikbaar, die medio juni live gaat. In het dashboard brengen we data van verschillende bronnen samen en laten we de samenhang tussen variabelen zien. Datawerkplaats Mentale Gezondheid wordt ondersteund door Hi!Noord.

 

Programma

  1. Het belang van de Datawerkplaats Mentale Gezondheid
  2. Demo van het dashboard
  3. Samen pionieren: de ontwikkeling en invulling van het dashboard
  4. Data – Duiden – Dialoog – Doen: gebruik van het dasboard in de praktijk

 

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor managers, beleidsmakers, onderzoekers en andere geïnteresseerden van o.a. gemeenten, GGD, GGZ-organisaties, huisartsenzorg, welzijnsorganisaties, ziekenhuizen, VVT-organisaties en andere partijen betrokken bij de Datawerkplaats.