Een ogenblik geduld a.u.b.

Uitbreiding online informatie over corona op IJssellandscan

door Karla Kuiperij
Nu we sinds 1 juni jl. als GGD IJsselland alle mensen met klachten testen op het coronavirus, willen we de informatie die we hiermee ophalen inzichtelijk maken. Op deze website www.ijssellandscan.nl werken we wekelijks onze regionale en gemeentelijke informatie bij. Vanaf dinsdag 23 juni zullen onze epidemiologen dit iedere dinsdagmiddag doen, in plaats van op donderdag. Ze doen dit op basis van de informatie van ons team Infectieziektebestrijding. Hiermee volgen we de aanwezigheid en verspreiding van het coronavirus in de regio IJsselland op de voet en kunnen gemeenten, zorgorganisaties en inwoners eenvoudig zien welke trend het virus laat zien.

Wat voegen we toe?

We brachten al wekelijks in beeld op www.ijssellandscan.nl hoeveel positief geteste mensen er zijn regionaal en per gemeente; het gaat dan om inwoners van die gemeenten. We tonen dit voortaan aan in een grafiek met een trendlijn, zodat we door de tijd heen een overzichtelijker beeld kunnen geven van het verloop van het aantal besmettingen in de tijd. Vanaf 23 juni voegen we ook toe hoeveel mensen er getest zijn in onze vier testlocaties. Daarnaast delen we via de IJssellandscan de uitkomsten van de panelonderzoeken naar de impact van corona op onze inwoners.

 

Wanneer plaatsen we een update?

We streven ernaar elke dinsdagmiddag de aantallen van het aantal uitgevoerde testen tot en met de voorgaande zondag te verwerken op de IJssellandscan. Het aantal positief geteste mensen (dus mensen die besmet zijn met het coronavirus) zal met de update actueel zijn op het moment van publiceren.

 

Bekijk de pagina met cijfers over corona.

 

Onderzoeksgegevens op de IJssellandscan

De IJssellandScan is een website van GGD IJsselland en Proscoop waarin beide organisaties onderzoeksgegevens publiceren zodat gezondheidsinformatie van de regio IJsselland voor iedereen zichtbaar en toegankelijk is.